черноморие СПА , хотели , Автобусни билети ! от Варна самолетни билети настаняване настаняване . Екскурзия изгодно . в България почивка ! самолетни билети : СПА . изгодно . от Варна в България настаняване СПА . в България в Турция черноморие тръгване от Варна ! Екскурзия , от Варна , Автобусни билети : хотели : тръгване от Варна . хотели , в Чужбина Автобусни билети в Турция ! хотели : в Чужбина хотели почивка хотели . в България , настаняване . от Варна , Автобусни билети в Чужбина . хотели ! в Чужбина ! черноморие , Автобусни билети , почивка черноморие : самолетни билети изгодно ! почивка хотели черноморие Автобусни билети ! от Варна лято тръгване от Варна почивка изгодно ! лято лято самолетни билети . СПА , хотели ! тръгване от Варна , хотели Екскурзия ! лято : в Чужбина почивка Автобусни билети . в Чужбина : СПА , в България , черноморие настаняване в Чужбина настаняване самолетни билети ! настаняване хотели самолетни билети в България , от Варна хотели в Чужбина . Екскурзия , хотели . от Варна изгодно ! хотели . в Чужбина . в Турция в Турция : изгодно от Варна , Автобусни билети в Турция ! хотели лято
pic-normal
Екскурзия Румъния: Букурещ – Синая – Бран – Брашов, с отпътуване от Варна
autobus
  • Варна – Шумен - Русе - Букурещ - Синая – Бран - Брашов
  • 3дни/2нощувки
  • Тръгване: 03.03.17; 10.03.17; 14.04.17; 29.04.17; 06.05.17; 01.09.17; 22.09.17; 13.10.17 и 27.10.2017г.
  • Хотел Категория:
Цена: 169лв.
запитване
Имате въпроси? Обадете се на 052 / 979 900,
+359 885 393 811 или ни пишете тук
Име:
Телефон:
Имейл:
Коментар:
 

Отпътуване :
05:00 ч. от Варна - ул. „Антим І"
06:30 ч. от Шумен - V-ти километър

Първи ден
Пристигаме в Букурещ сутринта. Следва посещение на сградата на Парламента /заплаща се входен билет/. „Палатата на народа", както е наричана най-голямата сграда в Европа е най-впечатляващо здание в града и се „извисява" на булевард Унири, като ни кара да затаим дъх. Продължаваме нашата обиколка на румънската столица с преминаване покрай - Триумфалната арка, храма Атене, Народния театър, Университета, площада на Революцията, площада на Победата, Кралския дворец и още много други. Посещаваме и двора на патриаршеската църква Св.Св. Константин и Елена", в която се съхраняват мощите на светеца Св. Димитър Басарбовски. Ще посетим старата историческа част на града - Липскани. Свободно време. Отпътуваме за Синая. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден
Закуска. По желание екскурзия до замъка Бран и град Брашов.
Отпътуваме за Бран. Посещаваме замъка "Бран", известен още като замъка на "Дракула" - впечатляваща средновековна крепост, със забулените в мистерия лабиринти, тунели и стаи. Построен е между 1377 г. и 1382 г. върху скала, висока 60 м. Ще чуете много легенди за кръвожадния граф Влад Цепеш, който е по известен под името „Граф Дракула". Свободно време в района на замъка. Отправяме се към Ръшнов - красиво градче сгушено в църцето на Карпатите. Града е известен още от средновековието със своята крепост. Цитаделата Ръшнов е построена през 13-ти век от Тевтонския орден и служи за укрепление на хората живеещи в града. Следва посещение на крепостта /заплаща се входен билет и билет за влакче/.
Отпътуваме за Брашов.
Туристическа програма в Брашов - живописен град в Трансилвания, наричан още Карпатския Залцбург. Ще видим общинския площад със сградата на общината, Черната църква - най-голямата готическа катедрала в Източна Европа /заплаща се входен билет/, Старото кметство, най-тясната уличка в Румъния и Първото румънско училище /заплаща се входен билет/. Именно в музея на Първото румънско училище се съхранява пресата, с която е отпечатано първото копие на Рибния буквар -дело на Д-р Петър Берон. Тук можете да видите и много книги свързани с българската история. В двора на музея се намира и църквата Свети Николай, построена през 13- ти век, а по-късно през 16-ти век е преустроена и изписана на църковно - славянски език. Свободно време за разходка в града.
Вървейки се по пъстрите улички в старата централна част на този живописен град ще се потопите в атмосферата на средновековна Трансилвания. Именно тук ще имате възможност да се изкачите с лифт по планината Тампа и да видите от птичи поглед магнетичния Брашов. Отпътуваме за Синая.
Връщане в хотела. Възможност за вечеря в традиционен румънски ресторант с жива музика. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Освобождаваме хотела.
Следва Посещение на Манастира в Синая, построен тук през 17-ти век от румънски благородник, след завърщането му от Светите места и Синайския полуостров в Египет. Продължваме към дворец Пелеш, смятан от мнозина за един от най-хубавите дворцови комплекси в Румъния. Разглеждане на двореца / стандартен тур, заплаща се входен билет/.
Свободно време за разходка в парка и закупуване на сувенири. Около обяд отпътуваме за България.

Пакетната цена включва:
- транспорт с лицензиран автобус
- 2 нощувки със закуска в Синая/ Предел в хотел 2/3*
- екскурзия до Синая и двореца "Пелеш" / без включени входни такси /;
- панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод;
- екскурзоводско обслужване по маршрута
- пътни такси
- медицинска застраховка

Пакетната цена не включва:
- екскурзия до замъка на Дракула, Ръшновската крепост и туристическа програма в Брашов - 30 лева / без входни такси /; 
- вход за замъка на Дракула - Бран - 35 леи за възрастни, 20 леи за ученици и студенти 
- вход за двореца Пелеш - Синая - 20 леи за възрастни, 10за ученици и студенти 
- вход за Парламента в Букурещ - 35 леи за възрастни, 18 леи за ученици и студенти  / при възможност/ 
- вход за Манастира в Синая - 5 леи за възрастни, 2 леи за ученици и студенти 
- вход за Ръшновката крепост и билет за влакче - 17 леи за възрастни, 12 леи за ученици и студенти
- вход за Черната църква - 8 леи 
- вход за Първото Румънско училище - 10 леи за възрастни, 5 леи а ученици и студенти
- доплащане за единична стая- 40 лв. на ден 
- доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 г- 5 лв 
- *вечеря в традиционен трансилвански ресторант - 20 EUR 


Забележка: 
Сградата на Пармента в Букурещ се разглежда отвътре, в случай че е отворена за посетители.
Поради реновация на някой от обектите предвидени за посещение е възможно разместване на поредността на посещенията.
През месец ноември двореца Пелеш е затворен за ремонт и посещаваме двореца Пелишор.
Разглеждането на Черната църква отвътре е възможно, в случай че е отворена за туристически посещения, когато няма културни и обществени мероприятия.
Ползването на намаления от входните такси става само срещу представяне на документ на касата на посещавания обект.

Туроператора си запазва правото за промяна на реда на провеждане на мероприятията спрямо възможността за осъществяването им.

Необходими документи:
За възрастни : валиден документ за самоличност - задграничен паспорт или лична карта.
За деца до 14 години - валиден международен паспорт!
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с едни родител е необходимо нотариално заверена декларация от не пътуващия родител /оригинал и 2 копия/;
За деца до 18 г., с различна от родителите си фамилия е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.