. в България лято , хотели ! в Турция , черноморие . изгодно . настаняване : Екскурзия черноморие СПА изгодно . черноморие черноморие черноморие настаняване . от Варна : от Варна ! в България , СПА , настаняване : Автобусни билети . черноморие . черноморие от Варна самолетни билети хотели от Варна : Автобусни билети ! изгодно , в Чужбина . Автобусни билети : лято почивка Автобусни билети в Чужбина Екскурзия в Турция от Варна . от Варна , от Варна Екскурзия в Турция : тръгване от Варна почивка : Екскурзия , от Варна ! в Турция ! настаняване ! тръгване от Варна . лято ! в Турция : в Чужбина ! от Варна самолетни билети ! почивка от Варна , лято Екскурзия . настаняване , черноморие от Варна в Чужбина в България : Автобусни билети ! черноморие Екскурзия . в Чужбина хотели Екскурзия . тръгване от Варна , тръгване от Варна . настаняване . Екскурзия почивка Екскурзия . почивка : настаняване ! настаняване : в Турция в Турция . Автобусни билети в Турция изгодно : Автобусни билети ! хотели : черноморие черноморие ! изгодно в Чужбина самолетни билети от Варна : хотели , почивка в Турция ! лято ! самолетни билети от Варна : черноморие . самолетни билети хотели

Къде да плаваме в Гърция. Съвети и идеи - част 2

 

Гръцките води включват разнообразни райони, което прави плаването интересно и разнообразно. Представяме основни факти за всеки регион, за да може да добиете по-добра представа при избора на вашите предпочитания за плаване. Травел агентите в Holiday Plus BG ще ви помогнат да направите правилния избор според Вашите потребности и желания.

 

Спорадските острови се намират в северозападната част на Егейско море. Островният архипелаг се състои от три основни острова - Скиатос, Скопелос и Алонисос и около двайсет по-малки острова. Остров Скирос, разположен на югоизток, също се включва в групата на Северно Спорадските острови. На изток Скопелоз и Алонисос заедно с други острови са част от Националния морски парк на Егейско  море, област с рядка морска фауна. Скопелос е родното място на рядката морска костенурка карета, а остров Алонисос е домът на най-голямата популация на средиземноморски тюлен монах. 

 

Ветровете са по-меки в сравнение с областта с Цикладските острови, тъй като Спорадските острови се намират в западната част на областта с ветрове мелтем. Ветровете духат до 4-5 бофорта в северо - северозападна посока. По обят духа най-много, но дори когато ветровете са високи, вълните не са големи и не влияят на посоката на яхтата. 

 

Плаването с яхта или катамаран под наем е лесно  в зоната на Спорадските острови, тъй като островите са близо един до друг и разстоянията са малки. Скиатос и Скопелос имат много заливчета на южния им бряг, Скопелос на западния бряг, а Панормос и Агнонтас са сред любимите за акостиране на яхтата или катамарана под наем и разходка. Алонисос има множество живописни заливчета и повечето от малките островчета, част от Спорадските острови, се намират на северната и източната му страна. Природата на Спорадските острови е много богата, островите са покрити с борови гори и предлагат възможност за истински релаксиращо преживяване за плаващите с яхта или катамаран. Туристите трябва да уважават морския парк и редките видове, които го населяват, като избягват дейности, които може да замърсят природата, като изхвърляне на отпадъци и разливи на гориво.  

 

В пристанището на Скиатос има космополитен град, който събира много младежи. Наричат го Миконос на Севера. От друга страна Алонисос е запазил традиционни цветове и автентични къщи и предлага внушителни панорамни гледки. 

Спорадските острови са идеални за хората, които биха желали да се насладят на леко плаване с яхта или катамаран и непокътната богата природа с гори, които достигат морското ниво. 

 

Йонийските острови са разположени на западното крайбрежие на Гърция. Вятърът е мек и следобедът дава възможност за няколкочасово плаване. Природата е прекрасна, с много зеленина в многобройните заливчета. Плаването с яхта или катамаран под наем не е голямо предизвикателство, тъй като всеки остров разполага с големи пристанища и предлага безопасен и удобен пристан.    

 

Тези острови притежават различни традиции в сравнение с останалата част на Гърция поради различни исторически и културни фактори. Тяхното разнообразие е видно навсякъде, особено в известните острови Корфу и Закинтос. На Йонийските острови се намират много манастири, които представляват интересни забележителности. Тюркоазеният цвят на водата в много заливчета оставя незабравим спомен.

 

Йонийското море е идеално за семейни почивки, както и за ваканции на младежи заради богатия нощен живот на по-големите острови. Също така е идеален за любители на природата.