: почивка : в Чужбина СПА , черноморие от Варна . настаняване . настаняване , СПА : черноморие изгодно : изгодно ! СПА тръгване от Варна , хотели хотели . Автобусни билети черноморие изгодно : хотели от Варна тръгване от Варна , настаняване . настаняване лято ! в Турция тръгване от Варна хотели , в Турция настаняване : хотели ! хотели . лято : настаняване самолетни билети ! изгодно в Чужбина : хотели : черноморие изгодно лято лято . почивка , изгодно ! тръгване от Варна . изгодно настаняване , СПА ! Екскурзия настаняване в България . черноморие черноморие ! Екскурзия лято ! почивка ! в България . настаняване , изгодно . СПА : в Турция , от Варна настаняване тръгване от Варна в Турция почивка , Екскурзия хотели настаняване хотели ! в България : СПА хотели хотели , лято в България СПА : черноморие изгодно почивка в България Екскурзия лято Екскурзия ! почивка хотели , Автобусни билети хотели , самолетни билети настаняване , лято : почивка : самолетни билети . тръгване от Варна почивка настаняване , почивка самолетни билети . почивка самолетни билети ! в Чужбина

Какви дейности предлага пътуването с яхта или катамаран в Егейско и Адриатическо море

Ваканцията на яхта или катамаран под наем в Гърция предлага много възможности за почивка и забавление. Може да се посетят много екзотични места в Гърция по  море, като едновременно с това туристите се наслаждават на самото морско пътуване. Някой яхти и катамарани под наем са оборудваби с телевизор и видео, стерео хай-фи системи, различни водни забавления като джет ски, винд сърф, водни ски, оборудване за гмуркане с шнорхел и много други.

 

На борда на яхтата или катамарана има бар с алкохолни и безалкохолни напитки, за да могат туристите да се насладят на коктейли на припек под слънцето или да празнуват до зори. Къпането в Егейско или Адриатическо море в някое спокойно заливче е истинско удоволствие – водата е топла, спокойна и с азурносин или тюркоазен цвят. Понякога покрай плажуващите плуват необезпокоени цели пасажи рибки.

 

Разходката с яхта или катамаран под наем дава възможност да се посетят много крайбрежни селища и острови, които е невъзможно да бъдат обиколени по суша. Също така такова пътешествие позволява да се достигнат закътани заливчета с красиви златисти плажове.  

Крайбрежните селца и градове предлагат възможност за плаж, за хапване в местните капанчета и дегустиране на местната гръцка кухня, за разходки из тесните и китни улички, за пазаруване на сувенири, местни деликатеси и напитки, дрехи и др. Може да се потопите изцяло в местната култура и  да оставите сетивата ви да се наситят с красиви гледки. Разстителността на гръцките острови е по-екзотична и типично средиземноморска.  Дърветата и храстите са вечнозелени и са се адаптирали към високоте температури и суша пред лятото и меката зима, през която температурите не падат под 0°C. Обикновето това са разстения, които по нашите ширини се отглеждат на закрито в саксии. Много разпространени са кипариси, маслиновите дръвчета, портокали, бадеми, нар, смокини, фурми, грозде и др.

 

Ярките цветове на храстите контрастират на белите варосани стени на сградите и на боядиснисаните в синьо врати и прозорци и създават онази типично гръцка атмосфера, позната от филмите и пощенските картички.

 

Морето е азурно синьо заради високото съдържание на сол, поради което в него няма много водорасли. Внимавайте да не попадне сол в очите ви, защото солта щипе неприятно. Ако ви се случи, изплакнете със сладка вода.

 

 

Хората, които работят в туризма,  са дружелюбни и приятелски настроени към туристите и владеят разговорен английски. Туризмът е основен поминък в Гърция, затова хората приемат туристите гостоприемно и с уважение.