! тръгване от Варна . Автобусни билети хотели СПА . в Чужбина хотели самолетни билети : настаняване : настаняване в Турция ! лято : почивка от Варна тръгване от Варна ! хотели . СПА в Чужбина ! хотели . Екскурзия в Чужбина в Турция : Автобусни билети хотели . самолетни билети СПА лято : Автобусни билети . изгодно СПА : от Варна : лято Екскурзия в Чужбина СПА черноморие . Автобусни билети . черноморие лято , Екскурзия настаняване СПА ! лято ! Автобусни билети хотели ! СПА , почивка : Екскурзия , от Варна почивка Автобусни билети . лято в Чужбина лято Екскурзия : в Чужбина лято в Чужбина ! хотели от Варна Екскурзия самолетни билети , Автобусни билети ! хотели от Варна черноморие СПА в България . в Чужбина Екскурзия настаняване хотели ! изгодно . СПА настаняване в Чужбина тръгване от Варна СПА : в Турция СПА Автобусни билети : в Чужбина ! тръгване от Варна хотели ! в България от Варна : черноморие в Турция хотели в Турция хотели , хотели в България Екскурзия , Автобусни билети почивка от Варна ! изгодно . от Варна хотели : хотели

Обиколка на гръцките острови в Йонийско море с наем на яхта - Лефкада, Итака, Кефалония и Закинтос

След като посетите остров Паксос, се отправете с яхтата или катамарана под наем към остров Лефкада, който се свързва с континенталната част на Гърция с провлаг. На западните брегове на острова се издигат стръмни скалисти брегове, които представляват красива гледка, ако пътувате с яхта или катамаран. Морето радва с кристалната си чистота и тюркоазеносиния цвят. Можете да откриете кътни традиционни гръцки градчета и селца по източното крайбрежие, включително курорта Нидри. На север градът Лефката е пристанище и столица на острова, където може да акустирате яхтата или катамарана под наем и да се отправите на пътешествие из острова. На юг във Василики може да се отдадете на по-екстремни морски спортове - подходяща дестинация за любителите на уиндсърфинга.

Продължете плаванатето към остров Итака, който се намира на североизток от Кефалония и на запад от континентална Гърция. Итака е вторият най-малък остров от основните Йонийски острови след остров Паксос. Столицата на острова е Вати. Островът е известен като града на Одисей, чието закъсняло завръщане на острова стои в основата на сюжета на Омировата Одисея.

След това се отправете на югозапад към остров Кефалония с вашата яхта или катамаран под наем. Островът ще ви очарова с закътани пясъчни плажове и скалисти пейзажи. Столицата Аргостоли е построена върху хълм с живописна гледка към тясно пристанище, където може да акостирате вашата яхта или катамаран под наем и оттам да се отправите на пътешествие из острова. Варовикови скали оформят начупената брегова линия на Кефалония, но на места ще откриете заливчета с къси ивици фин бял пясък като плажа Мъртос на север. До много от плажовете може да достигнете само пеш през тесни криволичещи пътища или по море с вашата яхта или катамаран под наем. Използвайте възможността да се насладите на кристалночистата вода, хубавия бял пясък и девствената природа.

 

След Кефалония може да продължите пътешествието си до последния голям от Йонийските острови - Закинтос. Островът е известен летен курорт, а пристанището Закинтос е столица на острова и главен център. Ако сте любители на водните спортове, отправете се към плажовере Агиос Николаос, Аликанас и Тсиливи. Най-известната забележителност на Закинтос - корабокруширалият кораб от 1980 г. , намиращ се в закътан пясъчен залив, ограден от стръмни скали, може да бъде достигнат само по море, така че акостирайте яхтата или катамарана под наем и се насладете на тази любопитна забележителност. Корабът, превозващ контрабандни цигари,  корабокруширал след повреда в машинното отделение, но за щастие екипажът му бил спасен невредим.