: в Турция хотели : черноморие : настаняване : тръгване от Варна ! лято : самолетни билети . хотели . хотели ! хотели : в България , почивка ! настаняване : СПА хотели хотели . черноморие ! черноморие почивка ! Автобусни билети СПА тръгване от Варна ! почивка , Автобусни билети лято . СПА тръгване от Варна , тръгване от Варна . Екскурзия , в Турция Автобусни билети . Екскурзия , хотели в България тръгване от Варна ! Автобусни билети , лято : лято . в Чужбина почивка почивка лято хотели . от Варна Автобусни билети Автобусни билети Екскурзия ! тръгване от Варна тръгване от Варна , Автобусни билети СПА Екскурзия : лято : лято Екскурзия . черноморие , тръгване от Варна СПА лято Автобусни билети настаняване в Турция Автобусни билети почивка : Екскурзия : самолетни билети лято ! настаняване почивка ! самолетни билети , самолетни билети , настаняване : Екскурзия от Варна : тръгване от Варна в България в Чужбина , настаняване хотели изгодно лято хотели ! самолетни билети ! в България : Екскурзия в Чужбина ! Екскурзия : изгодно . изгодно . черноморие : почивка от Варна ! в Турция , Екскурзия тръгване от Варна ! в България . Автобусни билети настаняване самолетни билети : лято

Обиколката на Йонийските острови с яхта или катамаран под наем - Корфу и Паксос

Обиколка на Йонийските острови по море с яхта или катамаран под наем е истинско удоволствие в летните месеци. Всеки остров има да предложи по нещо, а пътуването с яхта или катамаран под наем ви дава възможност с помощта на туристическата агенция да направите свой маршрут, съобразен с вашите желания.


Йонийските острови представляват архипелаг от 6 големи и многобройни по-малки остриви, като основните са Корфу със столица Керкира, Паксос, Лефкада, Итака, Кефалония и Закинтос. Благодарение на вековното венецианско управление островите са се запазили от нашествието на Османската империя и са развили културна идентичност с италианско влияние. Йонийските острови стават част от гръцката държава през 1864 г.


Остров Корфу  със столица Киркира е известен още като изумрудения остров и перлата на Йонийско море. Островът предлага много възможности за туризъм, защото има богата природа и много културни забележителности. Островът е възхитително красив с типичната си средиземноморска разстителност - палми, олеандри, кактуси, масливнови дървета, кипариси. Обграден е от масивна венецианска крепост, която посреща мореплавателите. Можете да оставите яхтата или катамарана в някое яхтено пристанище в Керкира и оттам да се отправите на пътешествие пеш по тесните улички със сгради венециански стил с многобройни таверни, кафенета и магазинчета за всевъзможни сувенири.

Не пропускайте да посетите манастира на Света Богородица Влахернска разположен на малък остров, който е емблема на острова. Друг известен храм е църквата, посветена на Св. Спиридон, покровител на острова. Църквата съхранява тленните останки на Св. Спиридон, който е считан за покровител на остров Корфу.

Манастирът на Св. Богородица Палеокастрица се намира на север, високо над скалните брегове и представлява великолепен образец на гръцката архитектура.


В Корфу се намира имението на австроунгарската императрица Елизабет Баварска - принцеса Сиси. Корфу е бил любимата ваканционна дестинация на Сиси и тя построява двореца Ахилион, за да може да прекарва повече време на Корфу и да се наслаждава на природата и гръцката култура.


След като посетите Корфу с яхта или катамаран под наем, може да се отправите на 14 км на юг, където се намира остров Паксос. На островът няма летище и до него може да се стигне само по вода, ето защо той е запазил автентичното си очарование, незасегнато от масовия туризъм. Островът е покрит с борови и маслинови дървета и с много лози, а архитектурата пази спомен от венецианското управление. Столицата на Паксос е Гайос, която е живописно градче, построено около пристанището. Тук може да закотвите яхтата или катамарана под наем и да слезете да разгледате острова.

Източното крайбрежие е по-равнинно и с плажове, в сравнение със западното, което е стръмно, с много скали с пещери и причудливи скални образования. До тази част на острова можете да стигнете само по море. Плажовете на източното крайбрежие са предимно каменисти, но компенсират с кристалночиста търкоазена вода.

Животът на Паксос е спокоен и бавен, а домакините ще ви посрещнат с истинско гръцко гостоприемство. Постоянното население на острова е 2300 жители.