. в Турция от Варна : в Турция , в Турция ! тръгване от Варна ! черноморие , черноморие ! Автобусни билети . черноморие хотели лято ! почивка ! Автобусни билети от Варна тръгване от Варна от Варна ! самолетни билети ! почивка : лято ! в Турция . Екскурзия . изгодно самолетни билети СПА , самолетни билети почивка , изгодно лято самолетни билети ! хотели : в Чужбина , изгодно лято изгодно ! в Чужбина настаняване настаняване . в Чужбина Екскурзия . хотели ! Екскурзия хотели ! самолетни билети тръгване от Варна . в Чужбина хотели , почивка СПА . СПА , хотели . СПА тръгване от Варна почивка ! лято , хотели , черноморие тръгване от Варна : в Чужбина : изгодно ! черноморие ! изгодно : черноморие Екскурзия : от Варна в Турция в България Автобусни билети ! лято : СПА в България ! СПА в Турция , настаняване , в Чужбина . черноморие . хотели лято ! хотели : почивка от Варна ! хотели : настаняване , почивка ! в Чужбина Екскурзия лято . в Чужбина . тръгване от Варна : изгодно ! черноморие самолетни билети , Автобусни билети , хотели , в България СПА : от Варна настаняване , в Турция черноморие , в Чужбина

Съвети за плаване в Гърция с яхта или катамаран под наем

Ваканцията на море в Гърция с яхта или катамаран под наем е незабравимо изживяване. Цяла зима организирате, планирате и мечтаете за нея. Гърция е прекрасна дестинация, идеална за плаване с яхта или катамаран заради спокойното море и хилядите островчета, но плаването си има своите особености, с които пътешественикът трябва да се съобрази, за да няма неприятни изненади. Ето защо е добре преди да се отправите на мечтаното пътешествие, да обърнете внимание на следните моменти:


  1. Важно е да разберете и да сте съгласни с условията на чартърната компания, представлявана от вашия турагент, затова не се колебайте да задавате всякакви въпроси. Екипът на Holidayplus BG с готовност ще разясни всички важни моменти. Така ще избегнете неочаквани изненади.

  2. Ако никога преди това не сте били на яхта, скоро след качването на борда ще разберете как ви понася плаването по море. Не се притеснявайте, необходимо е време за адаптация към новата обстановка, затова се отпуснете и си почивайте. Забавлявайте се на първата си вечер, в крайна сметка сте на ваканция, но вечерта преди качването на борда се въздържайте от употребата на алкохолни напитки, за да се приспособите по-лесно към живота на море.

  3. Опаковайте багажа си в меки раници и сакове, а не в куфари, за да може да ги съберете в шкафовете в каютата.

  4. Ако се чудите колко дрехи да си вземете, опаковайте половината от това, което сте приготвили. И без това всеки ден ще сте облечени с бански, тениска и шорти и удобни обувки. Не забравяйте да си вземете шапка за слънце и слънчеви очила. Вечер захлажда, така че си вземете топли връхни дрехи и непроницаемо яке. На борда на яхтата или катамарана под наем ще е мокро, така че се погрижете фотоапарата, GSM-а и другите електронни устройства да са защитени от намокряне.

  5. Защитете кожата си от силното слънце със слънцезащитен крем и стойте на сянка от време на време. И не забравяйте да пиете много течности, за да не се дехидратирате. Не се заблуждавайте от разхлаждащия бриз и освежаващото действие на морето, слънчевото изгаряне е много неприятно и болезнено, така че вземете мерки да предпазите кожата си.