, тръгване от Варна . Екскурзия ! почивка , от Варна . лято ! от Варна в Турция , почивка лято : настаняване СПА в България в България от Варна , тръгване от Варна : лято хотели : в Турция в България тръгване от Варна изгодно . лято изгодно . самолетни билети лято черноморие : изгодно настаняване ! хотели ! хотели почивка : хотели самолетни билети : тръгване от Варна от Варна самолетни билети от Варна , черноморие . изгодно , почивка самолетни билети Екскурзия в Чужбина изгодно : в България , от Варна , Екскурзия , хотели в Чужбина в Турция хотели : Екскурзия в България : изгодно ! в Турция от Варна черноморие хотели изгодно . от Варна ! тръгване от Варна , хотели , от Варна ! СПА изгодно от Варна СПА : в Турция . настаняване самолетни билети : почивка самолетни билети . хотели в България , в Чужбина : черноморие ! в Турция : хотели в Турция черноморие в България ! самолетни билети . тръгване от Варна : в България изгодно лято черноморие , лято : Автобусни билети в България от Варна в Чужбина настаняване . хотели СПА : Автобусни билети . почивка . в България черноморие хотели

Съвети за плаване в Гърция с яхта или катамаран под наем

Ваканцията на море в Гърция с яхта или катамаран под наем е незабравимо изживяване. Цяла зима организирате, планирате и мечтаете за нея. Гърция е прекрасна дестинация, идеална за плаване с яхта или катамаран заради спокойното море и хилядите островчета, но плаването си има своите особености, с които пътешественикът трябва да се съобрази, за да няма неприятни изненади. Ето защо е добре преди да се отправите на мечтаното пътешествие, да обърнете внимание на следните моменти:


  1. Важно е да разберете и да сте съгласни с условията на чартърната компания, представлявана от вашия турагент, затова не се колебайте да задавате всякакви въпроси. Екипът на Holidayplus BG с готовност ще разясни всички важни моменти. Така ще избегнете неочаквани изненади.

  2. Ако никога преди това не сте били на яхта, скоро след качването на борда ще разберете как ви понася плаването по море. Не се притеснявайте, необходимо е време за адаптация към новата обстановка, затова се отпуснете и си почивайте. Забавлявайте се на първата си вечер, в крайна сметка сте на ваканция, но вечерта преди качването на борда се въздържайте от употребата на алкохолни напитки, за да се приспособите по-лесно към живота на море.

  3. Опаковайте багажа си в меки раници и сакове, а не в куфари, за да може да ги съберете в шкафовете в каютата.

  4. Ако се чудите колко дрехи да си вземете, опаковайте половината от това, което сте приготвили. И без това всеки ден ще сте облечени с бански, тениска и шорти и удобни обувки. Не забравяйте да си вземете шапка за слънце и слънчеви очила. Вечер захлажда, така че си вземете топли връхни дрехи и непроницаемо яке. На борда на яхтата или катамарана под наем ще е мокро, така че се погрижете фотоапарата, GSM-а и другите електронни устройства да са защитени от намокряне.

  5. Защитете кожата си от силното слънце със слънцезащитен крем и стойте на сянка от време на време. И не забравяйте да пиете много течности, за да не се дехидратирате. Не се заблуждавайте от разхлаждащия бриз и освежаващото действие на морето, слънчевото изгаряне е много неприятно и болезнено, така че вземете мерки да предпазите кожата си.