7 от най-необикновените хотели в света

30/11/-0001

 

Ако сте опитен турист, вече сте отсядали в много хотели и с времето започват да ви изглеждат подобни. Може би е време да откриете ново вдъхновение. Представяме ви някои от най-необикновените хотели в света:

Хотел Giraffe Manor в Кения

 

Този ексклузивен бутиков хотел се намира в една от най-емблематичните за Найроби сграда.  Нейната елегантност напомня за 30те години на миналия век, когато в Кения започват да пристигат европейци, за да участват в сафарита. С внушителната си фасада, елегантния интериор, зелените си градини и прекрасния си двор хотелът напомня на сцени от филма “Далеч от Африка”. Най-възхитителното нещо относно този необикновен хотел е стадото жирафи, които го посещават сутрин и вечер, надничайки с дългите си вратове през прозорците, за да получат нещо за хапване, преди отново да се скрият в горите. 

снимка: https://www.thesafaricollection.com/

 

Хотел Jumbo Sway в Швеция

 

Какво ще кажете да пренощувате в пилотската кабина на истински джъмбо джет, превърнат в хотел? Самолетът е използвана джъмбо джет машина модел 747-212B от 1976, която първоначално била построена за Сингапурските авиолинии и по късно е била използвана от легендарната американска авиокомпания Pan Am. Интериорът му е обновен с нова, модерна декорация, която предлага на гостите незабравимо преживяване. Jumbo Sway е вълнуващ нискобюджетен хотел, подходящ за любители на авиацията, за семейства с деца, както и за пътуващи по бизнес, тъй като се намира до входа на летище Арланда в Стокхолм. 

снимка: theluxurytravelexpert.com

 

 

Conrad Rangali Island в Малдивите

 

Хотелският комплекс Conrad Rangali Island приветства гостите си да се гмурнат в необикновено преживяване над и под повърхността на Индийския океан в първата подводна хотелска вила, наречена “Muraka”. Вилата е триумф на модерния дизайн и технологии и предоставя на гостите си необикновено пътуване дори на най-взискателните изследователи от целия свят . Със стъклените си стени  на повече от 5 метра под водата в Индийския океан, вила Muraka представлява аквариум на две нива, където може да заспите, докато риби плуват над вас и да се събудите с гледка към красиви коралови рифове. 

снимка: Pinterest

 

 

Treehotel в Швеция

 

Treehotel в горите на Харадс, Швеция представлява хотел от 7 уникални къщи, построени в дърветата. Зелената стъклена структура с формата на капсула прилича на НЛО и напомня на последната сцена от филма “Извънземното”. Хотелът е организиран като гигантски гнезда на птици, сгушени между клоните на дърветата. 

 

 

 

Хотел Lebua в Банкок, Тайланд

 

Хотел Lebua е известен с грандиозната си покрив на височина 245 метра, на който се намира най-високия коктейл бар на света. Този 5 звезден хотел е една от най-търсените места в Банкок. Гордее се с уникалната кулинария, което предлага, като ресторанта Mezzaluna, един от двата ресторанта в Банкок, отличени с две звезди Мишлен. 

снимка: Pinterest

 

 

 

Хотел Aydinli Cave в Кападокия, Турция 

 

Кападокия, регион в централна Турция, е известен с хотели, издълбани в причудливите скални образувания, оформили се вследствие на ерозията. Един от най-луксозните е хотел Aydinli Cave. Бутиковият хотел се намира в Гьореме и е оборудван с най-модерните удобства, като в същото време е запазил историческия си чар. Някои помещения на хотела, издълбани в скалите, са на повече от 500 години. Самата сграда е издълбана в естествената скална маса, която е идеална за създаване на стаи, като в същото време издържа на напрежение и на неблагоприятни климатични влияния. Хотел  Aydinli Cave предлага 14 стаи, всяка с уникален интериор и обзаведена с местни ръчно изработени предмети и турски антики. 

снимка: thecavehotel.com

 

 

Sun Cruise Resort в Южна Корея

 

Разположен на бреговите скали в близост до Гангнеунг, хотел Sun Cruise Resort е една от най-известните туристически дестинации в Южна Корея и се слави с това, от от него може да наблюдавате най-красивите залези в страната. Хотелът представлява специално проектиран круизен кораб на сушата. Конструиран е високо на върха на скалите, така че ако се разхождате на палубата на кораба, имате чувството, че сте в открити води, без да ви хваща морска болест. Хотел Sun Cruise Resort има 211 стаи, част от които апартаменти, ресторанти със западна и традиционна южнокорейска кухня, въртящ се скай лаундж, нощен клуб, караоке и басейн с морска вода. 

снимка: lazerhorse.org

Имате нужда от хотелска резервация в далечна и непозната дестинация? Може да разчитате на туристическа агенция Холидей Плюс БГ да организира Вашето пътуване. Агентите ни са на Ваше разположение за информация и резервации.