Новата година в Турция - част 2

30/11/-0001

Нова година в Истанбул 

 

Подарете си едно уникално преживяване - посрещане на Новата 2020 година на кораб по Босфора. С екскурзията Нова година в Истанбул с автобус от Варна ще имате възможност да посетите традиционните исторически места, свидетелство за богата му култура,  а също така да видите някои от най-новите атракции на града. Шумен и колоритен, с население от 15 милиона души, Истанбул привлича с многото си забележителности и възможности за развлечения. Обликът на града е интересна смесица от богатото  му историческо минало и динамичното развитие на модерен, космополитен град. Ще разгледате историческата част на Истанбул с големите крепостни стени и златната порта на Константинопол. Султанския дворец Долмабахче, построен през последните години на Османската империя ще ви плени с удивителната си красота. Ще се разходите в сърцето на Истанбул по площад Таксим. Ще видите и една от светините за всички българи - желязната църква “Св. Стефан”, обявена за най-красивия немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция. С корабче по Босфора ще се насладите на красивото му крайбрежие, по което се нижат исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги. Ще слезете до “Кулата на девицата”, романтичен и загадъчен морски фар, чието минало е обвързано с интересни легенди. Екскурзионната програма ще ви изненада с някои нови атракции от мащаби, които може да видите само в най-големите градове по света. В аквариума в Истанбул - най-новия и най-големия в света тематичен аквариум, ще се потопите в богатото подводно царство, представено в 16 различни региона в света с морска флора и фауна от Черно море до Тихия океан. Очаква ви и WATER GARDEN ISTANBUL – най-големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. Гостите ще се насладят на изключителната хореография на „Пеещите фонтани”. А от наблюдателната площадка на небостъргача „САПФИР” - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция, ще видите града от птичи поглед. Уникалното преживяване се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Ще посетите и най-новия музей на Мадам Тюсо с восъчни фигури на холивудски звезди, известни спортисти и местни видни личности.  Ще посрещнете Новата 2020 година с новогодишна гала вечеря на кораб по Босфора.

Снимка: https://tonkosti.ru/

Нова година в Кападокия

 

 

Сюрреалистичните скални форми на Кападокия са мечтата на всеки фотограф. Причудливите скални образувания са били оформени вследствие на хилядолетни въздействие на вятъра и водата. Кападокия е и едно от най-известните места в света, където може да се повозите на балон с горещ въздух. От въздуха се разкриват невероятни гледки. А в долината на Кападокия се намират прочутите подземни градове, в които има всякакви помещения, включително църкви, украсени с фрески от Византийската ера, когато градът е бил важно раннохристиянско средище.  Със самолетните и автобусни екскурзии до Кападкия ще имате възможността да посетите тази чудна земя и да посрещнете Новата година с много веселия и забавления. 

Посрещнете Новата година 2020 с вълнуваща екскурзия до Турция! За повече информация и резервации сме на Ваше разположение! 

 

Снимка: https://mandruy.com/

 
автор: Силвия Добрева