Ранни записвания - защо да резервираме лятната си почивка в Турция през януари?

30/11/-0001

 

Зимните празници току що са отминали, а лятото е още далеч. През януари, обаче, е най-добрият момент да резервирате лятната си почивка в Турция. С ранните записвания можете да се възползвате от най-изгодните цени със значителни отстъпки в най-предпочитаните хотели. Хотелите в Турция целят да запълнят легловата си база през сезона и да предвидят ориентировачната си заетост, като си осигурят и приходи от капарото. Те сами определят размерите на отстъпките си, капарото и докога са валидни отстъпките по ранните записвания. За туристите тази практика гарантира сигурни резервации със значителни отстъпки.

 

 

Защо да резервираме по ранни записвания?

Ранните записвания обикновено продължават до април, като колкото по-рано резервирате, толкова по-големи отстъпки ползвате и може да избирате от най-добрите хотели в избрани от вас дати. Заплаща се капаро според условията на хотела, обикновено между 30% и максимум 50%.

 

Какво се случва, ако по някаква причина не можем да пътувате?

Ако по някаква причина не можете да пътувате след като сте направили резервация, губите капарото си. Затова ви препоръчваме да си направите застраховка “Отказ от пътуване”. Все пак съществуват и други възможности да оползотворите пътуването и платеното капаро, така че да не губите пари.  Според условията на туроператора потребителят има право да прехвърли договора на друго лице, което отговаря на всички изисквания по договора, или да смени датата на пътуването при налични места след предварително предизвестие до 7 дни след сключване на договора. След този срок преотстъпването на трето лице или смяната на датата на пътуването е възможно след плащане според валидните към момента на смяната цени и условия. Потребителят може да се откаже от договора за пътуване до 3 дни след подписването и внасянето на капаро, без да дължи неустойки или обезщетение.

 

Можем ли да се възползваме от отстъпки, ако сме изпуснали ранните записвания?

След края на ранните записвания всички оферти се предлагат на стандартни цени. Някои хотели е възможно да предлагат преференциални цени, но изборът е значително по-малък. Ако сте пропуснали ранните записвания, може да се възползвате от Last Minute оферти, които целят да запълнят последни места. Имайте предвид, че добрите хотели обикновено са запълнени, така че ако имате възможност да планирате отпуската си, се възползвайте от възможността да резервирате вашата почивка по ранни записвания.

Какви почивки в Турция се предлагат по ранни записвания?

До края на януари се предлагат автобусни и самолетни програми до различни курорти в Турция на цени по ранни записвания. Изборът на свободни хотели с различна категория и различен вид база за изхранване и дати на пътуване е все още много голям. Автобусните програми включват съответния брой нощувки на определената за хотела база изхранване, транспорт с лицензиран автобус, представител на туроператора по време на пътуването, обслужване на място от местната фирма партньор и всички пътни и магистрални такси. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място.

Холидей Плюс БГ предлага и самолетни програми за Турция с директен чартърен полет от Варна на преференциални цени по ранни записвания. Пакетното пътуване  включва чартърния полет с включени летищни такси, чекиран и ръчен багаж, нощувки на съответната за хотела база изхранване, изпращане на представител на туроператора на летище Варна, обслужване на място от местната фирма партньор, трансфери и медицинска застраховка.

Възползвайте се от отстъпките по ранни записвания и резервирайте вашата лятна почивка в Турция с Холидей Плюс БГ.

 

автор: Силвия Добрева​