Топ 6 топли дестинации за посрещане на Нова година - част 1

30/11/-0001

Декември е студен и снежен, с много светлини, празници и аромат на канела. Ако студът ви идва малко вповече, защо да не се отправите към някоя топла дестинация за Новогодишните празници. Ето и нашите топ предложения за топли дестинации за посрещане на Нова година:

Нова година в Дубай

 

Избягайте от студа в един от най-модернистичните и лъскави метрополиси в света. Едно от седемте емирства в рамките на Обединените арабски емирства, Дубай е наистина космополитен и отворен към посрещане на чуждестранни туристи. Тук ще видите чудеса на съвременната архитектура и инженерни постижения като небостъргача Бурдж Халифа, 7 звездния хотел Бурж ал-Араб и Градината на чудесата. Дубай се стреми да бъде "най" във всичко, от най-високата сграда в света, най-големия мол, най-луксозния хотел, най-големия изкуствено създаден островен архипелаг в света и още много други. Оазис на фона на пустинята, Дубай претърпява феноменално развитие през последните десетилетия. Градът е топъл целогодишно, и макар декември да е началото на студения сезон, дневните температури достигат 26  °C . Нова година в Дубай се посреща с пищни фоерверки и концерти, а най-високият небостъргач Бурж Халифа заедно с пеещите фонтани пред него се превръщат в зрелищно светлинно шоу. 

снимка: puteshestvovat.com

Нова година в Египет - Хургада и Кайро

 

Ако си мечтаете да видите Египетските пирамиди и древните храмове Карнак и Луксор, то зимата е много подходящ сезон, защото не е твърде горещо, а приятно прохладно. Средната температура в Египет през декември е 17 °C, като варира от 12 до 22  °C. Новогодишните програми в Египет включват 6 нощувки в 4 и 5 звездни хотели на база All Inclusive, както и нощувка в Кайро, където ще имате възможност да посетите Египетските пирамиди и Свинкса, да разгледате Египетския музей с богатата му колекция от исторически богатства на Египет, както и да се повозите на корабче по река Нил. За любителите на древни цивилизации препоръчваме още едно пътешествие по време на почивката в Египет - посещение на Луксор – древната столица на египетските фараони. Ще може да разгледате храмовите комплекси Карнак и Луксор. Ще посетите още изумителният Храм на царица Хатшепсут – единствената жена-фараон и Долината на царете с изключително красивите 62 гробници. За търсачите на силни усещания препоръчваме джип сафари в пустинята и гмуркане сред кораловите рифове на Червено море.  Изключителна чистота на водата се дължи на високата соленост на водата и на липсата на оттичащи се води в морето. Любопитно е, че в Червено море не се влива нито една река поради липсата на дъжд в обкръжаващата го пустиня. Ще ви плени пъстротата на богатия подводен свят, която рязко контрастира на пустинния пейзаж на сушата. 

Нова Година в Мароко

 

Ако търсите приключение, а не просто почивка, изберете Мароко за Новогодишните празници. Средните температури в края на декември са 14 °C и достигат до 20 °C през деня. В медината на Маракеш (стария град), един от големите имперски градове на Мароко, ще попаднете в арабска атмосфера като в приказка от 1001 нощ. Площад Джема Ел Фна, сърцето на града, е истински пир за сетивата. Огнегълтачи, жонгльори, акробати, змиеукротители и всякакъв вид артисти забавляват посетителите. Ще празнувате Нова година в някои от луксозните ресторанти в Медината като ресторант Charamane например. Пригответе се за кулинарно пътешествие в екзотичната мароканска кухня. Масата ви ще бъде отрупана с всевъзможни специалитети и ще похапвате под съпровода на арабска музика, изпълнявана от  местни оркестри. Опитайте паят от гълъби - един от известните местни специалитети на Маракеш. 

В новогодишните програми за Мароко е включено още посещение на останалите имперски градове - Фес, Казабланка и Рабат, както и най-синия град “Шефшауен”. Ще се разходите из медините на имперските градове сред лабиринт от улички и местни пазари - сукове, където може да купите всякакви местни продукти; ще посетите величествени джамии, хамами, имперски дворци и красиви ботанически градини, и ще похапнете от екзотичната мароканска кухня. 

Кои са останалите 3 топ предложения за Новогодишни екскурзии и почивки ще разберете в част 2.

 

автор: Силвия Добрева