Топ 6 топли дестинации за посрещане на Нова година - част 2

30/11/-0001

С наближаването на празниците и дългоочакваната почивка идва и студеното време. Ако студът не ви понася, защо да не посрещнете Новата година в някоя топла дестинация. Ето и нашите топ предложения за топли дестинации за посрещане на Новата 2020 година (продължение от част 1):

Нова година в Коста дел Сол, Испания

 

Топлото андалусийско слънце грее ярко дори и през зимата, когато температурите в Коста дел Сол, “слънчевия бряг” достигат до 16 °C през деня. Освен да се разхождате по крайбрежните алеи на курорта, можете да посетите и някои от близките градове. Дворецът Алхамбра в Гранада е истински шедьовър на архитектурата. Служил е за резиденция на мавърска царе до края на 15 век, когато християните си завоюват обратно Иберийския полуостров. Дворецът Алхамбрата и градините му ще ви очароват със своята изящната и изтънчена красота. По улиците на Севиля ще се потопите в атмосферата на старинен испански град, вдъхновил фламенкото, както и оперите Кармен и Дон Жуан. Красиви фонтани и площади с улични артисти, кривите улички на стария квартал Санта Круз и най-голямата готическа катедрала в Испания, построена през XV в., в която ще се почувствате наистина миниатюрни, са само част от забележителностите в Севиля. И накрая не пропускайте да посетите Кордоба по време на почивката в Коста дел Сол - с известната католическа катедрала Мескита де Кордоба, построена като джамия по времето на маврите. 

Нова година в Сицилия

 

Сицилия, най-големия и най-населен остров в Средиземно море пази богато културно наследство от различни периоди - римски, готически, ренесансов, бароков, модерен. Чарът на островът се допълва от прекрасните плажове и екзотичната средиземноморска зеленина от палми, маслинови, бананови и цитрусови дръвчета. Забележителностите в Сицилия включват още историческия център на Палермо, високопланинското курортно градче Таормина и кратера на активния вулкан Етна, средновековното градче Ериче и археологическия парк в Седжеста, където ще може да видите отлично запазен древногръцки храм и амфитеатър. А температурите през зимата сa около 13 °C

 

 

Нова Година в Тунис

 

Със средни температури от 13 °C, достигащи до 18  °C, Тунис е привлекателна туристическа дестинация целогодишно. Ще отседнете в 4 или 5 звезден хотел в най-луксозния курорт в Тунис -  Ясмин Хамамет, който е добре известен със своите морски и туристически атракции и се намира на красивото крайбрежие на Кап Бон. В района на Хамамет ще откриете пазари, занаятчийски и художествени галерии, археологически обекти и типични за региона села ...Може дори да се повозите на камила! Запишете се на някоя от допълнителните екскурзии, с които да посетите, древните руини на Картаген, красивият крайбрежен квартал в андалусийски стил на Сиди Бу Сайд, амфитеатъра Ел Джем, декор за филма “Гладиатор” и френския и арабски квартал на Тунис. 

снимка: puteshestvovat.com

Посрещнете Новата 2020 година с новогодишните екскурзии и почивки на Холидей Плюс.

Екипът на Холидей Плюс Ви пожелава весели празници!

автор: Силвия Добрева