Ваканция на море в Гърция с яхта или катамаран под наем

26/09/2017

 

Плаването с яхта или катамаран под наем в Гърция може да е запомнящо се за цял живот приключение. Гърция е средиземноморски рай, който най-добре може да бъде разгледан по море. С наемането на яхта или катамаран можете да се насладите на кристално чисти води, живописни острови, слънче, безкрайно синьо море, топъл климат, а също така на историята и културата на Гърция. 

 

Гърция има повече от 1400 острова и най-дългата брегова линия в Европа. Заобиколена е от три морета - Йонийско, Егейско и Средиземноморско. По продължението на това дълго и красиво крайбрежие има безкрайни заливчета и пещери. По чистота на морската вода Гърция е сред първите места в света с повече от 400 плажа и девет пристаница, наградени с известния европейски “син флаг”.

 

Плаването с яхта или катамаран под наем в Гърция ви дава възможност да разгледате много острови за няколко дни, тъй като много от островите са разположени на групи и разстоянията между тях не са големи. Така че в рамките на една седмица може да посетите няколко острова и пристанищни селища, до които не може да се стигне по суша. 

 

Слънчево през по-голямата част от годината, с хубав мек климат, слаби ветрове в Йонийско море и Халкидики и умерени ветрове в северно Егейско море и Спорадските острови и умерени до силни ветрове в Цикладските и Додеканезки острови, Гърция предоставя перфектни условия за плаване с яхта или катамаран под наем. Мекият климат прави Гърция целогодишна дестинация за плаване, но официалният сезон е от април до октомври. 

 

Плаването с яхта или катамаран под наем не е просто пътуване до крайната дестинация, а е удоволствие от самото пътешествие. Плаването не е ексклузивно за малка група, то е достъпно за всеки. Просто изберете луксозна или нискобюджетна ваканция с яхта или катамаран под наем и се спрете на определена дестинация с помощта на травел агентите на Holidayplus BG.