Видове наем на яхта или катамаран в Гърция

26/06/2017

Има няколко начина да се насладите на морска ваканция и да разгледате Гръцките острови с  яхта или катамаран под наем - може да резервирате каята и да пътуване с непознати, но сродни по приключенски дух хора, или да наемете цялата яхта или катамаран заедно с група приятели или семейството си. Обикновено хората, които предприемат пътуване с наем на яхта или катамаран, са в добро физическо здраве, обичат дейности на открито, гъвкави са в рамките на разумното,  разбират необходимостта от спазване на определено поведение на борда на плавателното средство и в крайна сметка истински се забавляват. На борда на кораба хората се опознават и създават трайни приятелства, понякога за цял живот. Има дори случаи, когато непознати, срещнали се на борда, в крайна сметка се женят.

 

Ако пътувате сами, резервирайте каюта в катамаран и туристическата агенция ще ви комбинира с други туристи според предпочитанията ви и профила на пътуващите. Предимството е, че ще може да се насладите на истинско морско приключение, обикаляйки Гръцките острови в Егейско или Йонийско море по вода, без да е необходимо да събирате група за наем на цялата лодка, като в същото време ще ползвате самостоятелна каюта с вътрешна баня и тоалетна. Капитанът ще се погрижи да видите и преживеете най-доброто от Гръцките острови - красиви залези, очарователни скрити заливчета, вкусна гръцка кухня, златни плажове, звездни нощи в уединени заливи, оживен нощен живот.

 

Вторият вариант е да наемете яхта или катамаран заедно с капитан, като съберете група ваши приятели или семейството си. Семейното пътуване с децата ви ще им позволи да добият изцяло ново преживяване. Възможността да спят под открито небе, да помагат в управлението на яхтата под зоркото око на капитана, да изживеят вълнуващо приключение в ръцете на опитен екипаж, ще направи ваканцията незабравима за цялото семейство.

 

Ако имате нужната квалификация и опит, може да наемете яхта без капитан, като сами  управлявате плавателното средство. Ако пътувате със семейството си без капитан, предимството е, че ще имате повече уединение, но това може да е и голям недостатък в трудни моменти. Ще се налага сами да си готвите и да поддържате плавателното средство и ако нещо неочаквано изникне през нощта, ще трябва сами да се справяте с техническите проблеми.

 

 

Ако наемете яхта или катамаран с капитан, няма да ви е необходим опит във ветроходството. Докато се наслаждавате на слънцето и морето, ще сте ангажирани във всекидневните задължения на море - от домакински задачи до управлението на яхтата или катамарана под наем, ако имате желание. Някои от вас ще вдигат и свалят платната, други могат управляват кормилото, трети ще пазаруват, ще готвят и ще мият чиниите. Задачите са разпределенои поравно между всички пътуващи.