• HolidayPLus : Екскурзия Гърция Солун-Метеора-Вергина и Едеса

Екскурзия Гърция Солун-Метеора-Вергина и Едеса

Дата на отпътуване: 13.11.2024-22:00ч.; Антим I, гр.Варна

Дата на връщане: 17.11.2024г.

Програма:

Ден 1:  В 22:00 часа отпътуване от ул. Антим I, Варна. Нощен преход

Ден 2:  Около 10:00 пристигане в Солун. Панорамна обикола на града с разглеждане на забелжителностите. Посещение на църквата Св. Димитър Солунски. Свободно време за разходка, обяд и покупки. 15:00 Отпътуване за Паралия. След 16:00 настаняване в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ден 3: Закуска. 08:00 Отпътуване на еднодневна екскурзия за манастирите на Метеора. Спирка в работилница за ръчно изработени икони и сувенири. Комплексът на Метеора включва 9 манастира, построени на върховете на труднодостъпни високи скали. Посещават се два от манастирите. В манастирите е забранено да се влиза с къси панталони, а жените трябва да са с дълги поли и покрити рамене и колене. Жените да си носят дълъг шал. Връщане обратно в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Закуска. В 09:00 часа се отправяме се към Вергина - първата столица на древното македонско царство. Разглеждане на гробницата и съкровищата на Филип Македонски, баща на Александър Македонски. Отпътуване за Едеса - един от най-красивите градове в Гърция, построен между четири планини. Ще видите най-големия водопад в Едеса. Свободно време в центъра на града. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ден 5: Закуска. 09:00 Отпътуване обратно за България. Късно вечерта пристигане във Варна.
 

Цени

Ранни записвания: 430лв. до 1 септември
След 1 септември: 450лв.
Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;
3 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Паралия;

Екскурзии с местен екскурзовод на български език;

Транспортни разходи, пътни такси;

Застраховка за лица до 70г.

Цената не включва:
Входни такси: Метеора х 3 евро на манастир (посещават се два);
Гробницата на Филип Македонски – 16 или 8 евро в зависимост от сезона.

Сити такса 3 евро на стая на вечер - заплаща се задължително на рецепция.
Разходи от личен характер;

Застраховка за лица над 70г. по 2лв. на ден .

Местата в автобуса са по реда на записване и внасяне на капаро от:
Доплащане на пълната сума до: 31 октомври.
Входните такси са ориентировъчни.


 

Полезно от нашия блог

Бижутата на Флоренция - кратък пътеводител - част 1
-0001-11-30

Флоренция крие толкова много богатства, че е почти невъзможно е човек за разгледа града за ден, два. И все пак за това време бихте могли да посетите повечето музеи, църкви и площади и да усетите енергията на града, в която са творели толкова знаменити личности. Ето защо е добре да сте подготвени със списък на основните забележителности, които да посетите по време на вашата екскурзия до Флоренция.

Още за Бижутата на Флоренция - кратък пътеводител - част 1
Карнавалът във Венеция - магичен и грандиозен
-0001-11-30

Всяка година във Венеция се стичат посетители от цял свят, за да отпразнуват Карнавала. През 2019 г. той ще се проведе между 16 февруари и 5 март. По традиция Карнавалът започва две седмици преди началото на Великденския пост и свършва 40 дни преди католическия Великден в деня преди Сирни Заговезни. С него меланхолията на зимата отстъпва място на празничност и еуфория.

Още за Карнавалът във Венеция - магичен и грандиозен
Космополитният Дубай - първенец в класацията "най"
-0001-11-30

Ако сте любители на модерна и авангардна архитектура, на лукса и на космополитните градове, непременно посетете Дубай. Почти нищо в Дубай не е наистина старо. От началото на 19 век със скромно население от една 1200 жители, до получаването на независимостта си от Великобритания през 1971 година и формирането на Обединените Арабски емирства и до днешния космополитен облик Дубай претърпява бурно и бързо развитие.

Още за Космополитният Дубай - първенец в класацията "най"
Още предпочитани топли дестинации през зимата
-0001-11-30

Навън е зима, а вие си мечтаете за някое топло и слънчево място. Разходете се с нас из някои от най-предпочитаните топли дестинации през зимата - Канарските острови, Пукет - Тайланд и Шарм ел Щейх в Египет.

Още за Още предпочитани топли дестинации през зимата
Какво да видим в Одрин
-0001-11-30

Одрин - този някогашен български град в наши дни е врата към Турция от и към Европа. И макар “комшиите” - нашенци и гърци да го посещават основно, за да напълнят пазарските чанти, Одрин има какво да предложи освен шопинг молове и традиционни базари. А защо да не съчетаете и двете - пазаруване с разглеждане на забележителности. Ще ви запознаем с някои от основните забележителности на града.

Още за Какво да видим в Одрин
10 неща, които да видите в Констанца
-0001-11-30

Голямо пристанище на Черно море, Констанца е оживен град и отправна точка за останалите морски курорти по крайбрежието. През лятото градът е пълен с туристи, които идват, за да се насладят на плажовете, парковете и езерата, както и на приятния морски бриз. Ето някой от най-известните забележителности на Констанца:

Още за 10 неща, които да видите в Констанца